För planeten

Hållbarhet

Hållbarhet handlar om att möta dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillgodose sina. Det är en balansakt mellan social, ekonomisk och miljömässig välbefinnande för att skapa en långsiktigt hållbar framtid.

Vi minskar vår

Klimatpåverkan

Vi minskar aktivt klimatpåverkan genom att samarbeta med producenter inom EU, vilket inte bara garanterar korta leveranstider utan också minimerar transportrelaterade utsläpp. Vår åtagenhet för hög kvalitet i varje produkt är vår motvikt till dagens slit-och-släng-kultur – en investering för att minska avtrycket och skapa hållbara minnen.

Med rötterna i Europa

Vi har valt att samarbeta med varumärken som har sin produktion i Europa för att minska vår klimatpåverkan. Bakgrunden till beslutet är att Europa har strikta regler kring hållbar produktion och våra produkter behöver inte fraktas över hela jordklotet för att nå dig som kund.

Certifikat

OEKO-TEX® 100

STANDARD 100 by OEKO-TEX® är ett internationellt erkänt certifieringssystem för textilprodukter som syftar till att säkerställa att dessa produkter inte innehåller skadliga ämnen för konsumenter eller för miljön. Certifieringen utfärdas av den oberoende organisationen OEKO-TEX® Association, som grundades i Tyskland 1992.

Läs mer om OEKO-TEX® 100

EUROPEAN FLAX®

EUROPEAN FLAX® representerar en kvalitetsstandard som säkerställer högkvalitativt och unikt europeiskt linne. Märket certifierar spårbarhet genom hela processen, från utsäde och odling till tillverkning och sömnad av den slutliga produkten. Varje steg inspekteras noggrant för att säkerställa att alla parter följer kvalitetskriterier.

Bearbetningen av linne sker kemikalie-fritt, och mekanisk spinning bevarar fibrernas struktur. Linne, jämfört med populära material som bomull, är mer miljövänligt och kräver mindre vatten.

Läs mer om EUROPEAN FLAX®

Global Organic Textile Standard

GOTS står för Global Organic Textile Standard. GOTS-märkningen indikerar att en produkt, vanligtvis textilier eller kläder, uppfyller internationella standarder för ekologisk produktion och socialt ansvar. Produkter som är GOTS-certifierade måste ha tillverkats med organiska fibrer och uppfylla krav på miljövänlig och socialt ansvarstagande produktion genom hela leverantörs- och tillverkningskedjan.

GOTS-märkningen är därför ett sätt för konsumenter att identifiera och välja produkter som är tillverkade med hänsyn till hållbarhet och etiska principer.

Global Organic Textile Standard