Integritetspolicy (bonnenuit.se)

För planeten

Hållbarhet

Hållbarhet handlar om att möta dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillgodose sina. Det är en balansakt mellan social, ekonomisk och miljömässig välbefinnande för att skapa en långsiktigt hållbar framtid.
Även om de alla typer av hållbarhet förklarar vi här hur vi arbetar för att skapa hållbarhet i de olika områdena.

Klimatets hållbarhet

Med hjälp av hållbara transporter och lokala producenter kan vi minska vårt klimatavtryck. Genom att dessutom erbjuda hög kvalitativa produkter håller de även längre och vi motverkar ett slit och släng samhälle som bidrar till ökade utsläpp av växthusgaser.

Miljömässig hållbarhet

Vi har valt producenter somtar ansvar för sin produktion vad det gäller anvädning av miljögifter. Certiferingarna våra producenter har garanterar även att råvarorna är framtagna genom ingen eller ansvarsfull bevattning, ingen använding av kemikalier och bekämpningsmedel och odlas utan GMO. Allt detta för att minska avfall av miljögifter och gynna biologisk mångfald.

Ekonomisk hållbarhet

Innebär att skapa en ekonomi som är stabil och som främjar långsiktig tillväxt utan att överutnyttja resurser eller skapa ekonomisk ojämlikhet. Det handlar om att integrera ekonomiska beslut med hänsyn till deras långsiktiga konsekvenser och hållbarhet.

Social hållbarhet

Fokuserar på att upprätthålla eller förbättra samhällen och människors livskvalitet. Det innefattar att främja social rättvisa, minska ojämlikheter, förbättra arbetsvillkor, och främja mänskliga rättigheter. Detta är möjligt tack vare nära samarbete med våra europeiska producenter som kan tillhandahålla goda anställningsavtal och rättvisa arbetsvillkor.

Våra och våra producenters

Certifieringar

STANDARD 100 

OEKO-TEX®

STANDARD 100 by OEKO-TEX® är ett internationellt erkänt certifieringssystem för textilprodukter som syftar till att säkerställa att dessa produkter inte innehåller skadliga ämnen för konsumenter eller för miljön. Certifieringen utfärdas av den oberoende organisationen OEKO-TEX® Association, som grundades i Tyskland 1992.

När en produkt uppfyller STANDARD 100 by OEKO-TEX®-kriterierna har den passerat noggranna tester och kontroller för att säkerställa att den inte innehåller substanser som är kända för att vara skadliga för hälsan, såsom tungmetaller, azofärgämnen, ftalater och andra kemikalier. Certifieringen gäller för alla delar av en produkt, inklusive material, knappar, blixtlås och andra tillbehör.

Genom att välja produkter med STANDARD 100 by OEKO-TEX®-certifiering kan konsumenter vara säkra på att de investerar i textilvaror som uppfyller höga standarder för hållbarhet och hälsa, samtidigt som de stöder en ansvarsfull och miljövänlig tillverkningspraxis.

Premium linen fibre

European flax

EUROPEAN FLAX® representerar en kvalitetsstandard som säkerställer högkvalitativt och unikt europeiskt linne. Märket certifierar spårbarhet genom hela processen, från utsäde och odling till tillverkning och sömnad av den slutliga produkten. Varje steg inspekteras noggrant för att säkerställa att alla parter följer kvalitetskriterier. Med fokus på miljöansvar garanterar EUROPEAN FLAX® Charter lokal odling som minskar ekologiskt fotavtryck genom nollbevattning, nollavfall och odling utan GMO. Bearbetningen av linne sker kemikalie-fritt, och mekanisk spinning bevarar fibrernas struktur. Linne, jämfört med populära material som bomull, är mer miljövänligt och kräver mindre vatten.